Psychotherapie Venlo

Psychotherapie is een een verzamelnaam voor diverse gespreksbehandelmethoden bij psychische klachten waarbij de behandelrelatie tussen behandelaar en cliënt centraal staat. Psychotherapie is erop gericht om klachten te verminderen, te verhelpen of draaglijker te maken. Het kijkt echter ook naar de oorsprong en helpt patronen te doorbreken die vaak al in de vroege jeugd zijn ontstaan en die de klachten verergeren of in stand houden. In Venlo is het aanbod aan psychotherapie steeds minder groot geworden de afgelopen jaren. Dit is spijtig, aangezien psychotherapie problemen bij de wortel aanpakt en daardoor vaak een definitiever effect heeft. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De keuze om in therapie te gaan en te aanvaarden dat u er zelf niet uitkomt is voor de meeste mensen niet eenvoudig. We vinden het daarom belangrijk om de gesprekken in een warme, persoonlijke sfeer te laten verlopen. Samen met u kijken we wat er speelt en wat we het beste voor u kunnen betekenen, uiteraard altijd vanuit kwaliteit en bewezen effectieve behandelingen. 

Wat is psychotherapie?

Als psychotherapeut kijken we naar de klacht(en) die u heeft en hebben we het doel deze te verhelpen, te verminderen of draaglijker te maken, maar kijken we ook verder. Wat maakt dat u klachten heeft ontwikkeld? Wat maakt dat klachten blijven terugkeren, zelfs soms ondanks eerdere behandeling? En waarom blijven patronen zich herhalen, ondanks pogingen deze te doorbreken?

Contact ?

Wilt u zich aanmelden, twijfelt u of psychotherapie iets voor u is, of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons op werkdagen, buiten de schoolvakanties, van 09:00 tot 17:00 uur telefonisch of per e-mail bereiken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Psychotherapie Venlo

Burgemeester van Rijnsingel 20B
5913 AN Venlo

Telefoonnummer: 06 - 28 50 61 55
Email: info@schoester-odekerken.nl