Aanmelding & Intake

Aanmelden

Als u zich bij ons wilt aanmelden kan dit telefonisch of via ons emailadres. Het is ook mogelijk dat uw huisarts ons rechtstreeks via Zorgdomein uw verwijsbrief toestuurt. In alle gevallen nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met u op.

In dit telefonische contact maken we kort kennis met elkaar, informeren we u over onze werkwijze en kijken we samen of uw hulpvraag en verwachtingen passen bij onze praktijk en wij zodoende iets voor u kunnen betekenen.

Wanneer we na het telefonische contact besluiten verder te gaan komt u op onze behandelwachtlijst, tenzij er direct plek is. Eventueel wordt eerst nog een intakegesprek gepland als meer helderheid op de problematiek vereist is. 

Voor actuele wachttijden klik hier.

Intake

De intakefase neemt één tot enkele gesprekken in beslag. Hierin maken we verder kennis met elkaar en kunt u aanvoelen of u voldoende aansluiting vindt bij uw behandelaar. Wat ons betreft ligt dit aan de basis voor een geslaagde therapie. Een verbonden en veilige relatie geeft immers ruimte voor ontwikkeling en groei. Er wordt tijdens deze intakegesprekken voorts uitgebreid stilgestaan bij de reden dat u hulp zoekt, uw klachten, uw hulpvraag, uw achtergrond en wat u hoopt te bereiken. Zodra een helder beeld is ontstaan geven wij een advies. Meestal is dit een behandeling binnen onze praktijk, maar soms ook een verwijzing. Voor ons staat voorop dat u de hulp krijgt die u nodig hebt, ook als dit betekent dat u elders beter op uw plek bent.

Als we het er samen over eens zijn dat we een behandeling gaan opstarten wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld dat we samen ondertekenen. De behandeling gaat dan meteen van start. Tijdens de behandeling is er altijd ruimte voor evaluatie en, indien dit nodig blijkt, bijstelling van het behandelplan.

Contact ?

Wilt u zich aanmelden, twijfelt u of psychotherapie iets voor u is, of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons op werkdagen, buiten de schoolvakanties, van 09:00 tot 17:00 uur telefonisch of per e-mail bereiken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Telefoonnummer: 06 - 28 50 61 55
Email: info@schoester-odekerken.nl