"Dat u zich welkom en gezien voelt is de basis van een geslaagde therapie"

ElineOdekerken

Mijn naam is Eline Odekerken en ik werk sinds 2007 als psycholoog, en sinds 2014 als psychotherapeut met volwassenen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik woon met mijn gezin in Venlo, al kom ik oorspronkelijk uit Utrecht. In de warme sfeer en rust van Limburg heb ik me echter altijd het meest thuis gevoeld.

Dat u zich welkom en gezien voelt is mijns inziens de basis van een geslaagde therapie. In een veilige behandelrelatie ontstaat er opening voor groei. Uitgangspunt van de therapie is dat u meer contact gaat maken met uzelf en uw behoeften, zodat u uw leven kunt inrichten naar wie u werkelijk bent. De ervaring leert dat klachten hierdoor verminderen en de levensvreugde toeneemt. Wat ik van cliënten over het algemeen heb mogen horen is dat ze mij beleven als rustig, eerlijk en betrokken. 

Mijn opleiding tot psycholoog heb ik gevolgd aan de universiteit van Maastricht. Daarna ben ik gaan werken bij Buro van Roosmalen, welke later werd overgenomen door Max Ernst GGZ. Daar heb ik met veel plezier gewerkt en heb ik ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van diverse psychische klachten en stoornissen, waaronder persoonlijkheidsproblematiek, burn-outklachten, depressie, angstklachten en trauma. Ik heb daar tevens de specialistische opleiding tot psychotherapeut mogen volgen en afronden. Als psychotherapeut kijk je verder dan alleen de klachten die aan de oppervlakte liggen, maar ook naar wat maakt dat de klachten zijn ontstaan. Als de oorzaak wordt aangepakt worden klachten vaak definitiever verminderd of verholpen. 

In 2018 heb ik ervoor gekozen om te gaan werken binnen een eigen praktijk. Dit is voornamelijk ontstaan vanuit de wens om zowel op professioneel als persoonlijk vlak meer vrijheid te genereren. Meer vrijheid geeft me de kans om een behandeling volledig op uw persoonlijke wensen, behoeften en klachten af te stemmen, zonder inmenging van buitenaf.