"Voor mij staat voorop dat u voelt dat u er niet alleen voor staat"

ElianneSchoester

Mijn naam is Elianne Schoester en ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut. Ik werk nu inmiddels bijna 25 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg.

De 2-jarige opleiding tot GZ-psycholoog heb ik in Nijmegen gevolgd. In 2004 ben ik vanuit Nijmegen naar Amsterdam verhuisd om me daar in grootstedelijke problematiek te gaan ontwikkelen, in het bijzonder in traumabehandelingen en persoonlijkheidsproblematiek. In Amsterdam heb ik binnen het toenmalige AMC De Meren gewerkt als intake-coördinator en als behandelaar binnen de zorgprogramma's angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb werkervaring opgedaan binnen verschillende settingen, waaronder opname-afdelingen, ambulante afdelingen en deeltijdbehandelingen.

De 4-jarige opleiding tot psychotherapeut-specialist heb ik eveneens gevolgd in Amsterdam en in 2009 afgerond. Tevens ben ik geregistreerd NVRG-systeemtherapeut en heb ik alle trainingen binnen de Vereniging EMDR Nederland meerdere keren gevolgd voor zowel volwassenen als kinderen.

Eind 2010 ben ik teruggekeerd naar Venlo, de regio waar ik ben opgegroeid. Amsterdam heeft me veel aan dynamiek en ontwikkelingsmogelijkheden gebracht, maar in de rust en vriendelijkheid van Limburg voel ik me thuis. Om mijn werk als psychotherapeut hier voort te zetten voelt dan ook als passend. Het ontrafelen, het opbouwen van een hechtingsrelatie en zo groei en vooruitgang te genereren, ervaar ik als mooie elementen in mijn vak. Wat mij vooral drijft is het maken van verbinding, zodat men zich ook weer meer met zichzelf en de omgeving kan verbinden. 

Ik heb me geschoold in meerdere stromingen: cognitieve gedragstherapie, EMDR, EFT, schematherapie, cliëntgerichte therapie en psychodynamische psychotherapie. Voor mij staat voorop dat u voelt dat u er niet alleen voor staat.