Over Ons

Na jaren te hebben gewerkt in de GGZ zijn we dankbaar nu in een eigen praktijk onze eigen visie uit te mogen dragen. We stellen ons hieronder graag aan u voor.

Over Eline Odekerken

Mijn naam is Eline Odekerken en ik werk meer dan 10 jaar als psycholoog, en ruim 4 jaar als psychotherapeut met volwassenen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik woon met mijn gezin in Venlo, al kom ik oorspronkelijk uit Utrecht. In de warme sfeer en rust van Limburg heb ik me echter altijd het meest thuis gevoeld.

Dat u zich welkom en gehoord voelt ligt wat mij betreft aan de basis voor een geslaagde therapie. In een veilige behandelrelatie ontstaat er opening voor groei. Uitgangspunt binnen de therapie is om u dichterbij uw eigen identiteit en behoeften te brengen, zodat u uw leven kunt leiden zoals past bij wie u werkelijk bent. Ik ervaar dat dit nauw in verband staat met het ervaren van levensgeluk. Wat ik van cliënten over het algemeen heb mogen horen is dat ze mij beleven als rustig, eerlijk en betrokken. 

Mijn opleiding tot psycholoog heb ik gevolgd aan de universiteit van Maastricht. Daarna ben ik gaan werken bij Buro van Roosmalen, welke later werd overgenomen door Max Ernst GGZ. Daar heb ik met veel plezier gewerkt en heb ik ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van diverse psychische klachten en stoornissen, waaronder persoonlijkheidsproblematiek, burn-outklachten, depressie, angstklachten en trauma. Ik heb daar tevens de specialistische opleiding tot psychotherapeut mogen volgen en afronden. Als psychotherapeut kijk je verder dan alleen de klachten en juist ook naar wat máákt dat iemand klachten ontwikkeld heeft. Zo kom je meer tot de kern van iemands persoonlijkheid en kunnen klachten definitiever worden verminderd of verholpen. 

In 2018 heb ik ervoor gekozen om te gaan werken binnen een eigen praktijk. Dit is voornamelijk ontstaan vanuit de wens om zowel op professioneel als persoonlijk vlak meer vrijheid te genereren. Meer vrijheid geeft me de kans om een behandeling volledig op uw persoonlijke wensen, behoeften en klachten af te stemmen, zonder inmenging van buitenaf. 

Over Elianne Schoester

Mijn naam is Elianne Schoester en ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en psychotherapeut. Ik werk nu inmiddels 20 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg. De 2-jarige opleiding tot GZ-psycholoog heb ik bij de SPON in Nijmegen gevolgd. Als GZ-psycholoog heb ik werkervaring opgedaan binnen verschillende settingen, waaronder opname-afdelingen, ambulante afdelingen en deeltijdbehandelingen.

In 2004 ben ik vanuit Nijmegen naar Amsterdam verhuisd om me daar in grootstedelijke problematiek te gaan ontwikkelen, maar voornamelijk in traumabehandelingen en persoonlijkheidsproblematiek. In Amsterdam heb ik binnen het toenmalige AMC De Meren gewerkt als intake-coördinator en als behandelaar binnen Zorgprogramma Angststoornissen en Persoonlijkheidsstoornissen.

In 2005 ben ik de 4-jarige opleiding tot psychotherapeut-specialist gaan volgen aan de RINO te Amsterdam, welke ik in 2009 heb afgerond. Tevens ben ik geregistreerd NVRG systeemtherapeut en heb ik alle trainingen binnen de Vereniging EMDR Nederland meerdere keren gevolgd voor zowel volwassenen als kinderen.

Eind 2010 ben ik teruggekeerd naar Venlo, de regio waar ik ben opgegroeid. En heb ik enkele jaren binnen een tweedelijns-instelling gewerkt in een ambulante setting met een grote verscheidenheid aan psychische klachten.

Ik heb me geschoold in meerdere stromingen; Cognitieve gedragstherapie, EMDR, clientgerichte therapie, EFT, Schematherapie, Mentalization Based Treatment, clientgerichte therapie en psychodynamische psychotherapie. Voor mij staat voorop dat u het gevoel hebt dat u er niet alleen voor staat.